Esthers' Blog

12. okt, 2019

Afgelopen seizoen was er één van mijn jonge duiven achtergebleven op een wedstrijd.  Toen ik telefoon kreeg wist is dat de duif was opgevangen.  De liefhebber was zo goed om de duif eten en drinken te geven tot ze weer wat op krachten was.   Hij zei dat hij ze vrijdag ging lossen.  Ik zette het hok open en ging na de middag toch even kijken... Inderdaad, de man was van zijn woord! 🙂😲 De duivin, een échte postduif,  zat op  het hok met een klein briefje aan haar poot... 'goede thuiskomst, groeten',  duivensport kan toch soms mooi zijn...

Ik heb de man dan ook met de moderne communicatiemiddelen opgebeld om hem te bedankten😉

12. okt, 2019

De oudste duiver is van 2011, kweken gaat niet meer zo best. Ik kan hem niet wegdoen, echt niet.
Vermits hij al jaren niet meer buitenkomt, heb ik een deel van zijn pennen geknipt. Zo kan hij terug buiten, en dat doet hij ook... hoger als halve meter geraakt hij voorlopig niet. Hopelijk kan hij na de rui terug eens buiten komen en een rondje vliegen, op zijn gemakje... Ik heb een trapje voor hem gemaakt, zodat hij makkelijker in zijn bakje kan... Niet ideaal maar hij lijkt er zich best in te stellen.

12. okt, 2019

De duiven krijgen nu volop thee: muitzaad, mariadistel, verse salie, munt, brandnetel, etc...

10. okt, 2019

Hoog tijd om nog eens iets te posten op Esthers' Blog.

Vermits het seizoen voor mijn duivenhok iets vroeger gestopt is al vorig jaar, was er al meer tijd om orde op zaken te stellen: duiven selecteren, en het onvermijdelijke...'de poelier'.  Ik kan ze zelf niet afgeven bij de poelier, dat moet ik aan iemand vragen.  De duiven zijn geselecteerd en ondertussen zitten alle duiven waar ze moeten zitten: de duivinnetjes zitten op hun plaats waar ze als weduwduivin zullen gespeeld worden.   De partnerduivers zitten ook al op hun hok en hebben hun bak al ruimschoots kunnen kiezen.  De meesten vliegen al buiten en komen ook zelf terug binnen op het juiste hok.  Op zich al een hele prestatie, vermits ze nog niet gekoppeld zijn op hun nieuwe hok.

Alle duivenhokken zijn al schoongemaakt en ontsmet met Virkon: bovenop de schuifplafonds, alsook onder woonbakken en in de woonbakken.  Ik verstuif het mengsel met een rugsproeier in het hok.  

Het jonge duivenhok staat leeg en dat is maar eens goed zo: een hele winter veel lucht, licht, wat wind en hopelijk nog wat 'vorst' erin, zodat alles klaarstaat voor een nieuw seizoen.

Duivensport is ook leren omgaan met mindere momenten, alsook niet opgeven en blijven zoeken en bijsturen en aanpassen waar nodig....

Esther