Ondertussen in Thailand...

15. nov, 2020

De one loft races waarvoor we duiven verzamelen, met name Nong Chok FCI (Bangkok) alsook Pattaya International Pigeon Race (PIPR) zijn ondertussen elks hun qualify race gepasseerd.  De duiven die er nu nog zitten worden verder getraind, richting finale.

Een aantal trainingen werden verplaatst omdat het weer niet zo best was: regen, wolken...

De finale zal gewoon doorgaan zoals voorzien:  

Pattaya International Pigeon Race op 9 januari    

Nong Chok op 12 januari

Beide finales zijn 530 km.

Voor liefhebbers die de finale, als vakantie onderdeel, willen gaan bijwonen, zal het dit jaar via online kanaal van benzing one loft race live, moeten gebeuren.  Als de vlucht goed verloopt, kun je dan hier 's avonds op de dag van de finale, de wedstrijd live volgen.

Je kan alle info ook terugvinden op de website:

https://www.nongchokfci.com/

 

https://www.pattayaoneloftrace.com/en

 

 

 

 

 

12. nov, 2020

Het kweekseizoen staat voor de deur en daar werk ik ondertussen zo ook aan!  De duiven worden voorzien van hun wekelijks badje, alsook probeer ik hun natuurlijke weerstand wat aan te wakkeren...verse grit, wildzaad, de jaarlijkse theekuur en wat vitaminen staan op het menu.

Ook een controle van mest en een keeluitstrijkje werden al gedaan!  Wij zijn er klaar voor.  Misschien een verschil met vorige seizoen... ik denk eraan de duiven wat later te koppelen, zo ergens in december.  De bedoeling is de vliegduivinnen gelijktijdig te koppelen zoals de kwekers.  Dit wil zeggen één periode waarbij koppeltjes apart moeten worden gelost, tot ze hun plekje echt kennen. 

De nieuwe duivers die bij de duivinnen komen te zitten, en ook een aantal nieuwe kweekduivers, zitten momenteel al een aantal weken alleen op de hokken.  Zo kunnen ze wat bakvast worden, tot het moment dat ik de vast bewoners er één voor één terug bijzet!

12. nov, 2020

Nu er wat meer tijd is om te knutselen... en jawel, er is weer geknutseld!  Een houder voor drinkpotten omgekeerd op te plaatsen...zo kunnen ze opdrogen.  Dus het plan is om elke dag een 'droge' en zuivere drinkpot te plaatsen wanneer de duiven vers drinken krijgen.   

6. okt, 2020

De grote schoonmaak van de hokken is achter de rug.  Een hele klus: schuifplafonds stofzuigen, alles met ontsmettingsmiddel sproeien en dan alle smurrie van de vloer en de bakken schrapen...Er komt wel wat af, ik schrik er elk jaar toch van...met een propere lei het duivenseizoen beginnen, propere nette hokken, maar ook een mindere kant.. duiven die niet thuishoren in mijn ploeg er tussenuit doen en ja...naar de poelier brengen.  Op zijn minst het minder fijne aan de duivensport.  Voor de meeste melkers zal het sentimenteel klinken, maar voor mij blijft het moeilijk.   Het kan niet anders, maar toch droevig.  Ik had ze al bij elkaar gezet en tot op het moment van hun 'vertrek' hebben ze niets tekort gekomen: voeding, badje, etc...

Alles zit nu op zijn plaats om het volgende seizoen aan te vatten.  De duivinnen probeer ik nog af en toe uit te laten en ze binnen te krijgen op hun nieuwe verblijf als jaarling.  Ik volg nog steeds mijn passie om met jaarse en oude duivinnen te spelen.  Vandaar dat ik het team wat ga uitbreiden, een hokje dat ook mee verduisterd kan worden en bijgelicht.  Met de Corona toestanden heb ik voor de eerste keer jaarse en oude duivinnen verduisterd maar niet bijgelicht.  Een goed plan, maar bijlichten is een noodzaak denk ik zo. Zeker als je tot de laatste vluchten wil meegaan.   De duiven voelen de opkomst van de herfst als geen ander.  Een paar donkere dagen en het trainingsritme zie je zo zakken.