One loft races Thailand: het is weer bijna zover!

14. mrt, 2021
Hierbij wat uitleg:
 
Ik ben officieel agent van Rayong Masters FCI en Pattaya International Pigeon Race, ook FCI.
 
Pattaya International Pigeon Race: 7-8-9 januari 2022
Rayong Masters:10-11-12 januari 2022
 
Rayong in een nieuwe loftrace, ter vervanging van Nong Chok.
Dezelfde voorwaarden en tarieven (150 euro voor activatie van de eerste duif, dit tot 12 duiven).
De activatiekost van 150 euro dient betaald te worden bij de aanlevering van de duiven.
Na de 120 km vlucht (qualify race) dien je alle resterende duiven te activeren door voor elke duif 150 euro te betalen.
 
Het hok van Rayong Masters is net klaar en situeert zich ten Z/O van Pattaya, dicht bij de kust.
Zo zit deze race ook meer in de vluchtlijn van Pattaya International Pigeon Race.
 
Deze werken op dezelfde manier maar de activatiekost is hier 550 USD voor de eerste duif.  Hier kun je met een onbeperkt aantal duiven deelnemen, ook de andere duiven activeren na de qualify race 120 km door voor elke overgebleven duif 550 USD te betalen.
 
Een duurdere race, maar met enorm veel prijzengeld, ook verder in de uitslag (kijk maar eens in de brochure)!
 
Verzameldata op maandag en na afspraak:
26 april
24 mei
21 juni
19 juli
 
Met de coronamaatregelen en om de kwaliteit van het aanleveren te garanderen, werken we terug met een koerierdienst en een ophaalschema:
 
25 euro per ophaaladres en 5 euro vanaf de 2de duif.
 
Transportkost Thailand  = 40 euro per duif


 
 
 
 
 
 
14. mrt, 2021

Dit is de eerste editie van Rayong Masters FCI. Met een finale van 530 km. Dezer race vervangt Nong Chok en het hok ligt hier ten Z/O van Pattaya. De vluchtlijn zit meer in de lijn van Pattaya International Pigeon Race.

14. mrt, 2021

Een aantal nieuwe rennetjes werden aan het hok bevestigd. Dit voor de jonge duiven, zodat ze meer kunnen verkennen van de omgeving, meer lucht!  Wanneer ze in het hok zitten, kunnen ze veilig in de ren komen, zonder kans op een aanval van een roofvogel.  Ook voor het geven van een badje is het handig.  De mestschuif eronder zorgt voor een minimum aan onderhoud.  Enkel de windschermdoek moet er nog opkomen!  De rennetjes zijn niet supergroot, maar geven toch een andere atmosfeer op het hok.  Daar waar ik een aantal jaren geleden meer voorstander was van alles niet té open te maken, ga ik nu voor meer open voorkant: muggenramen blijven dag en nacht instaan!  Ook zijn er extra ramen gemaakt in de voorkant.  Zo kan het daglicht en liefst het zondlicht 🙂tot op de vloer van het hok komen!  De duiven hebben er volgens mij wel voordeel mee, zeker met de verduisterde jongen, kunnen ze zo optimaal genieten van het natuurlijke daglicht.

10. jan, 2021

Op de koude en mistige zaterdagochtend 9 januari was het zover.  De 530 km finale van de one loft race Nong Chok (Bangkok) en die van Pattaya International Pigeon Race. Dit jaar zonder publiek en ja...het deed me even wegmijmeren naar vorig jaar.... een 5de in de finale van Pattaya en dat terwijl je de duif live kan zien toekomen, de sfeer, het zonnetje, een heerlijke vakantie! Het was dit jaar even anders maar ook best gezellig; de kachel lekker aan en ja, met een warme koffie en een pistoletje met de kat op mijn schoot, de resultaten nalezen.  Wel wat Belgische en Nederlandse  liefhebbers  met vroege duiven in de finale, atlijd fijn toch?

Het was in Pattaya een eerder snelle finale met 1500 m/min terwijl Nong Chok, de eerste duiven aan een snelheid van 1200 m/min vlogen.

Voor ons team Esther Vereecke - Hugo Moris, behaalden we een 6de asduif in de Nong Chok Race, Bangkok (6204321/2020).

Alle 7 ingekorde duiven behaalden de finish van 1308 duiven:

32 - 65 - 113 - 141ste  waren toch wel een  fijne verrassing.

Jullie krijgen op de tijd informatie over de volgende editie van de one loft races Thailand.