10. jan, 2021

Op de koude en mistige zaterdagochtend 9 januari was het zover.  De 530 km finale van de one loft race Nong Chok (Bangkok) en die van Pattaya International Pigeon Race. Dit jaar zonder publiek en ja...het deed me even wegmijmeren naar vorig jaar.... een 5de in de finale van Pattaya en dat terwijl je de duif live kan zien toekomen, de sfeer, het zonnetje, een heerlijke vakantie! Het was dit jaar even anders maar ook best gezellig; de kachel lekker aan en ja, met een warme koffie en een pistoletje met de kat op mijn schoot, de resultaten nalezen.  Wel wat Belgische en Nederlandse  liefhebbers  met vroege duiven in de finale, atlijd fijn toch?

Het was in Pattaya een eerder snelle finale met 1500 m/min terwijl Nong Chok, de eerste duiven aan een snelheid van 1200 m/min vlogen.

Voor ons team Esther Vereecke - Hugo Moris, behaalden we een 6de asduif in de Nong Chok Race, Bangkok (6204321/2020).

Alle 7 ingekorde duiven behaalden de finish van 1308 duiven:

32 - 65 - 113 - 141ste  waren toch wel een  fijne verrassing.

Jullie krijgen op de tijd informatie over de volgende editie van de one loft races Thailand.

 

1. jan, 2021

Koninklijke Zuiderbond Mechelen (inkorving nationale wedstrijden)

1ste Kampioen met de jonge duiven grote hafo:1ste-2de-3de getekende🙂

 

Berlaarse Hafovriendenkring (BHV)

- 7de algemeen kampioenschap🙂

- 3de plaats jaarse 1ste - 2de getekende🤩

- 4de plaats Hafo oude: 1ste - 2de getekende🙃

- 3de asduif hafo jaarse (6040637/19)👍

 

 

25. dec, 2020

Het koppelen van de duiven is een feit... de eerste eitjes liggen in de nesten. Dit net met het begin van de astronomische winter..de zuidpool baadt de hele dat in de zon, terwijl het op de noordpool constant nacht is.  21 december, de kortste dag op het noordelijk halfrond.  Het kan nu alleen maar beter gaan, meer lict, minder beperkingen en ja, hopelijk kunnen we toch een mooi duivenseizoen hebben.

Zowel bij de kwekers als bij de vliegduiven liggen er nu eitjes in de nesten.  Da's heel fijn, maar toch een raar gevoel omdat ik later gekoppeld heb dan alle andere jaren.   Het voelt een beetje raar omdat er normaal met kerstmis al jongen begonnen te kippen, maar ja... proberen toch! 

Weinig werk op de hokken en ook wat meer tijd om tussen de duiven door te brengen en eens rond te kijken: sommigen bouwen een soort 'arendsnest' met veel stro en anderen lijken er totaal geen interesse of verstand van te hebben. Ik  zie het toch graag, zo'n nestbouwers!  Karakters verschillen net als bij de mensen...sommigen zijn teder voor hun partner en laten hun de aandacht en de 'liefdeszoentjes' van hun duivin welgevallen...anderen zitten op de grond van de ren wat rond te wandelen als hun duivin aan het broeden is en nog anderen zitten met 2 op de eitjes, wat ik bijzonder mooi vind om naar te kijken!  Een beetje meer 'emo' in blog mag toch met kerstmis. 

De 'never-ending' veilingen zullen nu ook meer bezoekers hebben denk ik zo...toch altijd fijn om eens naar te kijken en ja wat rondkijken en snuisteren, zoals op een échte markt of zelfs zoals shopen bij Zalando je een voldaan windowshoppping gevoel kan geven!