Wasspeldje, een duivenring ...

12. jul, 2020

Gisterenavond, voor het slapengaan nog even gaan checken op het hok hoe de duifjes eruit zagen...ik hoorde een piepend geluid en wist direct dat er iets aan de hand was de duiver, 'gebroken poot', een mooie geschelpte duif van 2011 zit tussen de jonge duiven.  Hij was in erge ademnood.  Ik zag niets in zijn bek of aan zijn immense neusdoppen.  Hij moest uit zijn lijden verlost worden en ging anders stikken.... nadien, bij nader nazicht bleek dat er een dennennaald in zijn luchtpijp stak.   Wat een pech.

Wanneer de jonge duiven waren ingekorfd voor Sermaises, is hij met een jonge, wat gekwetste duivin, achtergebleven op het hok.  Ze hebben zich goed geamuseerd en hij zal ergens in de nestpannen de dennennaald gevonden hebben.... een echte nestbouwer en het is hem dus fataal geworden;   Hij was een topduiver en heeft zelf goed gevlogen en gekweekt. 

In zijn 3de levensjaar kwam hij terug van de vlucht en stuikte neer op de valplank, zijn bil gebroken.  Ik heb hem verzorgd en heb hem in een voetbalsok gehangen.  De breuk en de wonde is genezen en het bot terug aan elkaar gegroeid.. hij kon terug vliegen, maar kon zijn poot niet meer naar achteren doen.  Sindsdien is hij thuisgebleven.  Hij had een aparte manier van 'stappen' maar heeft zich altijd goed kunnen behelpen...

Hij is er niet meer en ja..ik ga hem missen, 's ochtends op het hok zat hij al klaar aan snoeppot met ondere pindanoten...

 

24. mei, 2020
24. mei, 2020
24. mei, 2020

Bij de berichtgeving van de KBDB had ik het gevoel dat we stilaan terug wedstrijden zouden spelen... ondertussen zijn we nog steeds in 'oefenmodus' en ben ik tevreden dat de duiven toch opgeleerd kunnen worden en ja, de jaarlingen en oude Quiévrain laten vliegen is toch ook al iets. Hopelijk komt er snel verandering zodat we de duiven toch meer kunnen testen en ja, afstanden laten vliegen waar ze goed in zijn.

Als ik zo de planning in mijn hoofd even overloop, dan ben ik geneigd om volgend seizoen meer weduwduivinnen te houden...maar dat moet ik toch nog even afwegen. Gaan werken en met de duiven spelen en nog een beetje tijd over, het duivenseizoen mag hard werken en inzet en toewijding vragen, maar het moet plezant en doenbaar blijven. Ik ga niet vooruitlopen op de situatie en ja, aanzien wat het seizoen nog zal brengen.  De strenge selectie die ik toepas op het einde van het seizoen moet steeds het streefdoel blijven.  Ondertussen worden de jonge duiven opgeleerd, niet anders dan andere jaren en de duivinnen hebben al een aantal Quiévrain vluchten gedaan. Als het seizoen van start kan gaan, dan zijn ze er ten huize Vereecke klaar voor.