24. nov, 2016

Nieuw logo en ... de duiven zitten bij mekaar!

Het logo dat ik gebruik voor de website, mijn pedigrees, enz.. is een aantal jaren geleden ontworpen door een collega van mij. Hij is een begenadigd tekenaar en kan wel echt goed overweg met potlood! Onlangs vroeg ik hem of hij mijn logo wat wou 'updaten’. Hij zag het helemaal zitten. Het vorige logo, ook van zijn hand, is nog iets ludieker. Na een aantal ontwerpjes en creatieve ideetjes, maakte hij uiteindelijk dit mooie logo.

 

Het vorige logo hebben we ook gebruikt om wat polo's en en fleeces te bedrukken. Toch leuk?

 

De duiven zitten ondertussen bij elkaar... een tegenvaller toch wel, omdat er een duiver van 2013 zich uit zijn bak, de bovenste, heeft laten verdringen, door een jongere duiver van 2015. Een tafereel dat ik toch niet graag aanzie. De oudste duiver heeft zich écht laten doen, hij ziet er nog goed uit, dus een echt gevecht is er niet geweest. Toch raar, wat weinig karakter? Medisch zou er niks mogen schelen want de duiven werd grondig nagekeken voor de kweek. Binnen een aantal dagen worden de nestpannen met daarin de matjes, in de bakken gezet. Hopelijk leggen de duiven gelijkmatig, maar dat valt uiteraard af te wachten.

De duiven zijn er klaar voor en ik ook! De nestpannen staan al klaar met daarin een nestje gekleefd (papieren kleefband). Ik moet enkel nog onder de bodem van de volière alles wat opkuisen: pluimen, dons, … tijdens het ruien had dit geen zin, maar nu is het de moment. Ik wil alles proper hebben vooraleer er nog bijkomend stro en nestmateriaal tussen valt. Op en rond een duivenhok is het toch voortdurend een strijd tegen ongedierte. Ik leg regelmatig vers muizen –en rattenvergif zodat er altijd wel iets ‘te snoepen’ valt.

 

Pattaya, de eerste schifting is een feit!

 

De duiven op het hok in Pattaya, Thailand hebben ondertussen hun eerste kwalificatierace gevlogen, zo’n 120 km. Er werden 1120 duiven ingekorfd en 1112 hebben het hok bereikt! Goed bezig dus! Als je dan weet dat er 1547 duiven op het hok zaten in het begin is dit toch een goed verloop!

De volgende race is zo’n 330 km en deze zal doorgaan op 9 december. Vervolgens nog een vlucht van 430 km en dan op 7 januari de finale van 530 km. De temperatuur zit zo tussen de 31C° en de 34C° met 0% neerslagkans, dus … trainen maar!

 

Hup Holland hup!

 

Een jonge duif van afgelopen seizoen is blijkbaar in Nederland ‘blijven hangen’ na een wedstrijd. Na wat speurwerk heeft het opvanggezin (geen duivenliefhebbers maar wel dierenvrienden) mij dan toch weten te contacteren. De duiver zit er al een paar maanden en heeft de naam ‘Sproet’ gekregen! Ze kennen niet echt iets van duiven (voeder, verzorging…) maar hebben zelf wel verschillende honden (Husky’s). Ik heb hen wat raad wat betreft de verzorging doorgestuurd. Eerst woonde de duif gewoon op hun dak, maar nu hebben ze een bakje gemaakt waarin hij wordt gevoederd. Hij doet het heel goed maar vliegt echt niet meer goed. Vermoedelijk heeft de duif een serieuze ‘krak’ gekregen van een vlucht is zal hij hier levenslang de gevolgen van dragen wat betreft zijn vitaliteit en sportieve capaciteiten. Het gezinnetje is superlief voor hem en mailt me af en toe met vragen wat ze hem best kunnen voederen, hoeveel en hoe ze hem handtam kunnen maken. Het blijkt dus nog maar eens dat duiven een ingebouwd ‘klokje’ hebben want hij komt elke dag op hetzelfde uur om voer bedelen… deze mensen zijn er echt goed voor, misschien beter dan sommige liefhebbers waar verdwaalde duiven terechtkomen en niet eens de moeite doen om de eigenaar te contacteren…

De nieuwe eigenares is ‘natuurvoedingsdeskundige’…dus, naar mijn mening kan hij niet beter zitten…

 

 

We melken nog lang en gelukkig.

 

Esther

www.esthervereecke.be

email: esthers-blog@hotmail.com