18. mei, 2017

Tropische weer, vroeg trainen…half gewonnen…

De hitte van vandaag sloeg al vroeg toe. Ik was al vroeg op pad om de jonge duiven op te leren. Ik wou de eerste hitte absoluut te vroeg af zijn dus, wekker gezet en vroeg uit bed. Niet mijn favoriete moment van de dag, maar om te gaan lappen tijdens een weekje vakantie dat vind ik toch minder erg, dan vroeg uit de veren om naar het werk te rijden! Raar hè…maar een mens moet zijn prioriteiten stellen…Uiteindelijk als je het kan opbrengen om ’s ochtend vroeg op te staan, of het met weinig nachtrust te stellen, biedt de dag toch nog wel iets extra’s. Voor de files heen –en terug, bij de bakker als eerste klant en ja, de wereld zo zien wakker worden en alles op gang zien komen het heeft wel iets. Voor mijn job moet ik ’s nachts al eens werken en ja, als je zo na de nachtdienst naar huis rijdt, het heeft wel iets. Dat laatst zal ook wel te maken hebben met het idee dat je dadelijk tussen de warme lakens kan kruipen en een slaapje doen.

Tijdens de autorit naar de losplaats staat steevast ‘nummer 1’ op mijn autoradio op..Studio Brussel… met als ochtendprogramma ‘Linde staat op’.  Jaja, een uitzending voor de vroeg vogels of de late nacht ‘bijna gedaan met de shift’ werkers. In het programma vragen ze aan luisteraars om te laten weten wat ze aan het doen zijn of wat ze vandaag op hun planning hebben staan. Als je een sms’je stuurt maak je kans om je favoriete plaatje aan te vragen. Dus ja, je zit alleen in de auto…ik sms’te naar stubru dat ik onderweg was om mijn duifjes te trainen en als favoriet plaatje voegde ik ‘George Vroedvrouw Selection, little green bag’ eraan toe. Ik werd dadelijk opgebeld door Stubru en ze vroegen mijn activiteit toe te lichten: een vrouwelijke duivenmelkster, toch raar, niet met zo’n blauwe stofjas en een sigaretje in de mond…(waar trouwens niks mis mee is)!  Een moderne duivenmelkster, die wel nog ‘komkom’ roept, wat ik dan ook heb gedaan op vraag van Linde Merckpoel, de presentatrice. Vervolgens klonk mijn aangevraagd nummertje door de boxen van mijn bestelwagen...volume op 8 en jaja, ondanks het vroege uur, toch maar meezingen.  De andere chauffeurs op de baan zal het misschien opgevallen zijn dat ik enthousiast meedeed met het nummertje…

Toen ik terug thuis kwam was het enthousiasme snel weg…. Een leeg hok, na een half uurtje nog steeds een leeg hok en de eerst regendruppel vielen uit de hemel, de lucht dichtgetrokken, net alsof er een onweer zat aan te komen…de oefendracht van Quiévrain was ook al een uur uitgesteld omdat het regende en niet alleen op de losplaats. Met mondjesmaat zijn de duiven toegekomen, met maximum 3 tegelijk vielen ze op het dak. Een échte leervlucht met alles erop en eraan. De komende dagen staat er een kort opleervluchtje op het programma, de duifjes even ‘terugtrekken’ om ze terug het nodige vertrouwen te kunnen geven om verder te gaan. Met zo’n hitte hoop ik er wel op dat alle jongen terug thuis geraken maar ze zullen zeker niet tot de laatste het hok vervoegen.

De weduwduivinnen zitten ondertussen op de halve fond om zo voor te bereiden naar de nationale vluchten.

We melken nog lang en gelukkig

Esther

www.esthervereecke.be

email: esthers-blog@hotmail.com