1. nov, 2017

Kassel en overlijdensbrief in mailbox…

Vorig week zijn we nog eens naar de Internationaler Taubenmarkt in Kassel getrokken, zo’n 400 km rijden, maar toch de moeite waard. Vrouwen mochten gratis binnen, duidelijk dat ze ook daar niet veel vrouwelijke duivenmelksters verwachten. Veel volk, een fanfare, veel duiven, veel mensen, gezellig en veel gepraat, wat rondkijken en een braadworst met ‘Kartoffelsalat’ gegeten…meer moet dat niet zijn, weggespoeld met een glaasje ‘schnaps’. Niet meteen de meest gezonde maaltijd maar wel best eens lekker. Uiteindelijk moet elke melker zijn weg vinden in het land van ‘voedingssupplementen’, super uitgeruste spoetnikken en duivenbakken met oneindig veel mogelijkheden, combinaties en kleuren! Er is altijd wel iets nieuws te zien. Het heuse stormweer in Duitsland heeft de terugreis net iets ‘woeliger’ gemaakt. Ik had wel de indruk dat de Duitse duivenliefhebber een hogere gemiddelde leeftijd heeft dan hier in ons Belgenlandje.

Overlijdensbrief…

Ik ga er niet in elke blog over schrijven, maar dit moet me toch even van het hart….Vorige week nog gezellig aan de praat en nu van ons heengegaan. In mijn vorige blog schreef ik nog over het overlijden van een duivenliefhebber en het leegmaken van zijn hokken. Wel, vandaag was ik toch ook geschrokken. Een duivenliefhebber waarmee we vorige week nog hebben samengezeten in ons clublokaal en die nog veel plannen had en ambitie en duidelijk plezier in het leven is 3 dagen na onze bijeenkomst, thuis overleden op 68 jarige leeftijd. Het kan toch allemaal zo snel gepasseerd zijn. Wanneer we volgend seizoen gaan inkorven… tja, het zal toch raar zijn.

Duivenfotograaf…

Daarstraks zijn we naar de duivenfotograaf geweest. De Nederlandse fotograaf zal mijn reactie een beetje bizar gevonden hebben denk ik. Bij de duiven die voor de onze aan de beurt waren, had ik gemerkt dat ze eigenlijk ‘geïntubeerd’ werden. Wat water opgespoten met een spuit en een rubber darmpje, in hun krop. Zo oogt de krop toch mooi voller op foto. Wanneer ik dit zag, wel, het hoefde voor mij toch niet. Je hoeft het niet sentimenteel te noemen, maar ik vond het toch niet nodig. Ik heb hem dan ook gevraagd om dat toch maar niet te doen bij mijn duifjes. Als ze dan iets ‘minder vol’ op foto staan, dan zal het maar zo wezen. De fotograaf in kwestie is een echt professionele fotograaf en ja, hij wil de duifjes op hun best laten uitkomen op foto, wat ik wel best begrijp en apprecieer. De mijne zullen het dus op foto met een ‘iets minder volle look’ moeten doen. Trouwens, er wordt al zoveel gefotoshopt, dat ze dit ‘euvel’ ook wel zullen kunnen weggommen denk ik dan.

 

We melken nog lang en gelukkig.

 Esther

www.esthervereecke.be

esthers-blog@hotmail.com