25. dec, 2018

Kwekers en nog wat kuisen...

Op één oudere duivin na, zijn alle eitjes gelegd! De duivin in kwestie is van 2011.  Ze heeft ook kweekvitaminen gekregen, en verschillende maaltijden met tarwekiemolie.  Uiteindelijk zijn dit maar ondersteunende middeltjes en ja, als het duifje versleten is, dan stopt het.  Ik kan ze enkel maar goed verzorgen en ja, dit doet mij er nog maar eens aan denken dat de nodige 'verjonging' in de kwekers een absolute must is!  Deze duivin heeft zelf goed gevlogen en gaf goed nakomelingen (bekomen van Luc Daans, Begijnendijk).   De duivin ga ik terug apart zetten en ja, ...dan zien we wel. Ik heb nog een aantal duivinnen in overtal en je ziet, het kan van pas komen.

Alle hokjes zijn opgeruimd en netjes, maar met het jonge duivenhok ben ik nu aan de slag gegaan! Plafonds stofzuigen, muren, schuifdeuren en alle bakken stofzuigen, dan nog even met nat en dan alles sproeien met Virkon S en goed laten opdrogen en luchten!  Stro erin en propere drinkpotten en eetbakken en... het hok is klaar om een nieuwe lichting jonge duiven te verwelkomen.  Ik kijk er al naar uit!

Ondertussen zit ik niet stil en ja, een kleine uitbreiding is een feit:  het tuinhuisje met platte dak, is uitgebreid met een kleine ren, zo'n 2 m op 1 meter, zodat de duiven die erop zitten, tijdens de dag ook eens buiten kunnen.   Ze kunnen zo ook makkelijker in bad en hebben ze een extra buitenverblijfje. 

Esther