10. okt, 2019

Einde seizoen en najaar...

Hoog tijd om nog eens iets te posten op Esthers' Blog.

Vermits het seizoen voor mijn duivenhok iets vroeger gestopt is al vorig jaar, was er al meer tijd om orde op zaken te stellen: duiven selecteren, en het onvermijdelijke...'de poelier'.  Ik kan ze zelf niet afgeven bij de poelier, dat moet ik aan iemand vragen.  De duiven zijn geselecteerd en ondertussen zitten alle duiven waar ze moeten zitten: de duivinnetjes zitten op hun plaats waar ze als weduwduivin zullen gespeeld worden.   De partnerduivers zitten ook al op hun hok en hebben hun bak al ruimschoots kunnen kiezen.  De meesten vliegen al buiten en komen ook zelf terug binnen op het juiste hok.  Op zich al een hele prestatie, vermits ze nog niet gekoppeld zijn op hun nieuwe hok.

Alle duivenhokken zijn al schoongemaakt en ontsmet met Virkon: bovenop de schuifplafonds, alsook onder woonbakken en in de woonbakken.  Ik verstuif het mengsel met een rugsproeier in het hok.  

Het jonge duivenhok staat leeg en dat is maar eens goed zo: een hele winter veel lucht, licht, wat wind en hopelijk nog wat 'vorst' erin, zodat alles klaarstaat voor een nieuw seizoen.

Duivensport is ook leren omgaan met mindere momenten, alsook niet opgeven en blijven zoeken en bijsturen en aanpassen waar nodig....

Esther