Rennetjes voor de jongen

3. nov, 2019
3. nov, 2019

Ondertussen zijn de duiven van de One loft Race, Thailand Grand Pigeon Race, al aardig aan het trainen.  Ze hebben ondertussen de eerste 100 km vlucht gevlogen. 

Hok Esther Vereecke - Moris scoorde er goed: een 19de plaats op 1596 duiven en jawel, eerste Belgen in deze race! 

De duiven trainen veel en moeten zich kunnen weren aan de weersomstandigheden van Bankgkok: 90% luchtvochtigheid en rond de 30 graden.

Benieuwd wat ze daar nog in petto hebben.

12. okt, 2019

Afgelopen seizoen was er één van mijn jonge duiven achtergebleven op een wedstrijd.  Toen ik telefoon kreeg wist is dat de duif was opgevangen.  De liefhebber was zo goed om de duif eten en drinken te geven tot ze weer wat op krachten was.   Hij zei dat hij ze vrijdag ging lossen.  Ik zette het hok open en ging na de middag toch even kijken... Inderdaad, de man was van zijn woord! 🙂😲 De duivin, een échte postduif,  zat op  het hok met een klein briefje aan haar poot... 'goede thuiskomst, groeten',  duivensport kan toch soms mooi zijn...

Ik heb de man dan ook met de moderne communicatiemiddelen opgebeld om hem te bedankten😉

12. okt, 2019

De oudste duiver is van 2011, kweken gaat niet meer zo best. Ik kan hem niet wegdoen, echt niet.
Vermits hij al jaren niet meer buitenkomt, heb ik een deel van zijn pennen geknipt. Zo kan hij terug buiten, en dat doet hij ook... hoger als halve meter geraakt hij voorlopig niet. Hopelijk kan hij na de rui terug eens buiten komen en een rondje vliegen, op zijn gemakje... Ik heb een trapje voor hem gemaakt, zodat hij makkelijker in zijn bakje kan... Niet ideaal maar hij lijkt er zich best in te stellen.

12. okt, 2019

De duiven krijgen nu volop thee: muitzaad, mariadistel, verse salie, munt, brandnetel, etc...